بزرگنمایی:
تغییر همیشه روندی رو به جلو نیست، تغییراتی هم هست که رو به ویرانی و تباهی دارد و سرنوشت محله کوی کارگر آبادان (بخش شرقی) چنین بوده است. این محله تا اوایل دهه 80 اگرچه محل سکونت کارمندان ادارات شهری آبادان بود، اما همچنان یک محله شرکتی به شمار میرفت. علاوه بر مالکیت منازل آن که در اختیار شرکت نفت بود خدمات شهری ارائه شده به این محله نیز از سوی شرکت نفت تأمین میشد، از آب و برق و فاضلاب گرفته تا نظافت محل و بهداشت و مسائلی از این قبیل. اما از ده سال پیش روند واگذاری منازل به ساکنان آن و انتقال امور خدماتی آن به مدیریت شهری به جای اینکه محله را رو به جلو ببرد به تباهی نشانده است.
در این محله به خوبی میتوان عیار توانمندی مدیریت شهری در آبادان را مشاهده کرد. محلهای توسعهیافته با مدیریت عقلانی شرکت نفت، از آن هنگام که به مدیریت شهری سپرده شد سیر تباهی آغاز کرد تا جایی که امروز به شکل روستایی درون شهر درآمده است. شاید باورش سخت باشد که محله کوی کارگر، محلهای که زمانی با خانههای کارگری و شمشادهای سبزش شناخته میشد، امروز با از بین رفتن این بافت قبلی خود به دست خود مردم و به دلیل بیتوجهی مسئولین شهری، به نمادی از جوی های فاضلاب، نخالههای توی کوچه و خیابان و کوچههای شنی (!) شناخته می شود. تقریباً تنها کاری که مدیریت شهری برای این محله انجام می دهد جمعآوری زباله از جلوی در خانه هاست؛ کوچهها و جویهای دفع آب سطحی مملو از زباله و نخاله و فاضلاب است.
عجیب این است که ساکنان این محله را اغلب کارمندان ادارات شهری تشکیل میدهند. از پرسنل نیروی انتظامی گرفته تا فرمانداری و آموزش و پرورش و بهداشت و درمان و حتی خود شهرداری. یعنی کسانی که علیالقاعده باید یک شهر را اداره کنند اما محلهای که در آن زندگی میکنند پیش چشمشان روز به روز بیشتر تبدیل به یک روستا میشود. نظام مدیریت محلهای در شهر آبادان وجود ندارد، همکاری و همراهی مردم محله وجود ندارد و ارگانهای متولی از جمله ناحیه 1 شهرداری ضعیف عمل میکنند. برخی تماسها با 137 به نتیجه نمیرسد و محله رو به زوال است.
در سالهای اخیر بسیاری از محلات شهر از عدم توجه مدیریت شهری ضربه خوردهاند. در فقدان نظام محلهای، شیوههای مدیریت محله غیرعقلانی، سلیقه ای و مبتنی بر فشار و نفوذ اجتماعی تعیینکننده سطح دریافت خدمات شده است. باید به مدیریت شهری آبادان در این سالها تبریک گفت؛ آنها موفق به انجام کاری شدند که کمتر کسی میتوانست انجام دهد. آنها یک محله آباد شهر را تبدیل به یک روستای نیمه ویران کردند!